Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 5
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoTONIETTO, J.; RUIZ, V. S.; MONTES, C.; ULLARTE. E. M.; BRUNO, L. A.; CLÍMACO, P.; ACEVEDO, Y. P.; VALENZUELA-SOLANO, C.; SAKODA, B. H.; CARBONNEAU, A. Climatic groups in Ibero-Ameríca viticulture compared to worldwide wine producer regions. CONGRES DES TERROIRS VITIVINICOLES. 9., 2012, Bourgogne, France. Actes... Bourgogne, Dijon; Champgne, Reims, CIVC, 25 a 29 Juin 2012. 2-3

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoTONIETTO, J.; SOTÉS RUIZ, V.; MONTES, C.; MARTÍN ULIARTE, E.; ANTELO BRUNO, L.; CLÍMACO, P.; PÉREZ ACEVEDO, Y.; VALENZUELA-SOLANO, C.; HATTA SAKODA, B.; CARBONNEAU, A. Climatic groups in Ibero-America viticulture compared to worldwide wine producer regions. In: CONGRES DES TERROIRS VITIVINICOLES, 9., 2012, Bourgogne/Champagne. [Annales...] [S.l.: s.n.], 2012. 1 pendrive.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
3.Imagem marcado/desmarcadoVALENZUELA-SOLANO, C.; TONIETTO, J. El clima vitícola de regiones productoras de uvas para vinos en baja California, México. In: TONIETTO, J.; SOTÉS RUIZ, V.; GÓMEZ-MIGUEL, V. D. (Ed.). Clima, zonificación y tipicidad del vino en regiones vitivinícolas iberoamericanas. Madrid: CYTED, 2012. p. 287-297.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
4.Imagem marcado/desmarcadoTONIETTO, J.; SOTEZ RUIZ, V.; ALMOROX, J.; MONTES, C.; MARTÍN ULIARTE, E.; ANTELO BRUNO, L.; CLÍMACO, P.; PÉREZ ACEVEDO, Y.; VALENZUELA-SOLANO, C.; HATTA SAKODA, B.; CARBONNEAU, A. Viticultural climate and climatic groups in Ibero-American wine producer regions. In: TONIETTO, J.; SOTÉS RUIZ, V.; GÓMEZ-MIGUEL, V. D. (Ed.). Clima, zonificación y tipicidad del vino en regiones vitivinícolas iberoamericanas. Madrid: CYTED, 2012. p. 403-411.

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
5.Imagem marcado/desmarcadoMERCADO GUTIERREZ, J.; DIAZ ORTIZ, B. E.; GUEVARA LUGO, J.; VALENZUELA SOLANO, C. Guia para producir uva de mesa en la costa de ensenada. Ensenada B. C., México: INIFAP, 1997. 34 p. il. (INIFAP. Folleto para Productores, 18) ISSN 1405-3896

Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 5
Primeira ... 1 ... Última






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agrobiologia. Para informações adicionais entre em contato com cnpab.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  16/12/2003
Data da última atualização:  16/12/2003
Autoria:  BODDEY, R. M.; XAVIER, D. F.; ALVES, B. J. R.; URQUIAGA, S.
Título:  Brazilian agriculture: The Transition to sustainability.
Ano de publicação:  2003
Fonte/Imprenta:  Journal of Crop Production, New York, v. 9, n. ½, p. 593-621, 2003.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Brazil has a total area of 85() million ha. of which 90% is within thc tropics. Historically. the system of exploitation of the land for agriculture and forestry was based on land clcarjl1g, cultivation for some years and then moving on to new areas. This process often left degraded areas behind, especially in the mountainous areas of the country. With modem agricultural technology, crops can be successfully grown in virtually any region of the country. The current challenge for Brazil is to feed its population and provide agricultural surpluses for lhe growing ex- port markets, while preserving its rich and biologically-diverse native vegetation which still covers almost half of lhe country. The objective or this review is to trace the history or agricultural activity in this country, and to assess the sustainability of lhe cropping and pasture systems which today occupy lhe largest areas. At present approximately 50 million ha are under annual and perennial crops, while almost twice this area is under pastures. These pastures. predominately Brachiaria spp., arc mostly in a degraded stale due to lack or fertilization and over grazing. The various options available 10 recover these pastures or convert these areas for sustainable cropping are explained. In recent years, increasing proportions of soybean, wheat, and com are produced under zero tillage which favors lhe conservation of soil organic matter. This not only radically reduces lhe risk of erosion but also increases ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Cana-de-açúcar; Coffee; Direct sowing; Soybean; Zero tillage.
Thesagro:  Café; Pastagem; Plantio Direto; Soja.
Thesaurus NAL:  sugarcane; tropical pastures.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAB28473 - 1UPCSP - --633.7322601
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional